Over mij

Wie ben ik?
Ik ben Niels, 29 jaar, en verzamel sinds ongeveer mijn 10e jaar postzegels.

Wat verzamel ik?
Ik ben hobbyist. Mijn doelstelling is om voor een normaal bedrag een nette verzameling aan te leggen. Mijn interesse ligt overwegend bij Nederland (en overzee), Duitse Rijk (en gebieden), Australie en Nieuw Zeeland.

Wat zijn mijn criteria bij het verzamelen?
Verzamelen kan op verschillende manieren. Uitsluitend zegels van nette kwaliteit komen in mijn verzameling terecht. Bij het miniemste gebrek belandt de zegel dan ook bij het afval. Wanneer ik iets aanbied op internet zal het ook altijd van goede kwaliteit zijn. Ook aan verpakking en frankering wordt door mij zorg besteed.

Op welke manier verzamel ik?
Vele mensen verzamelen in Davo albums. Op hoofdnummer dus. Ik verzamel zo uitgebreid mogelijk. ALLE tandingen, afwijkingen, kleurverschillen en dergelijke komen in mijn verzameling terecht. Bij mij tref je dan ook een verzameling aan die op al deze zaken uitgezocht en uitgebeeld is. Ik heb mijn zegels daarom in reguliere stockboeken gestopt.

Mijn visie
Aangezien het aantal verzamelaars al enige tijd afneemt en hiermee de kennis ook, vind ik het de hoogste tijd om de kennis onder verzamelaars eens te verbreden. Mijn interesse voor fouten/afwijkingen en mijn kennis in deze wil ik dan ook graag verspreiden. Vanuit mijn visie moet dit ook kostenloos kunnen. Daarom plaats ik geen advertenties op deze website, link ik niet naar mijn eigen verkoopaccounts op internet en vraag ik geen geld om lid te worden. Alle informatie op deze website is vrij toegankelijk en inzichtelijk.